Monetaire reset (eye catcher)

Deze sectie is voorbehouden om te 'brainstormen', dit doen we op basis van een zelfonderzoek dat reeds heeft plaatsgevonden. Alles staat open voor dialoog, finetuning, verwerping en/of verdere ontwikkeling. Een monetaire reset is als een sleutel' die toelaat onze samenleving fluweelzacht te transformeren, van 'monopoly' naar sociaal duurzaam'. Aan de hand van vereenvoudigde modellen ontbloten we de 'tragische absurditeit' van onze hachelijke positie, bijna ongeloofwaardig maar toch waar.
Plaats reactie
Werner
Site Admin
Berichten: 185
Lid geworden op: 28-07-2014 09:31

Monetaire reset (eye catcher)

Bericht door Werner » 26-12-2014 22:10

Citaat

Dit is een onthutsende gedachte, we zijn compleet afhankelijk van de commerciële banken. Elke dollar die we in circulatie hebben moet geleend worden, zowel cash als krediet. Als de banken volop kunstmatig geld creëren leven we in voorspoed, zoniet dan is het bittere armoe. We zijn absoluut zonder permanent geldsysteem. Als men het complete plaatje doorziet, is de tragische absurditeit van onze hopeloze positie haast ongelooflijk, maar toch waar. Het is een hoogst belangrijk onderwerp waar intelligente mensen onderzoek naar zouden moeten doen en over na zouden moeten denken. Het is zelfs zo belangrijk dat onze huidige beschaving in elkaar kan storten, tenzij dit alom bekend raakt en begrepen wordt, en we er snel iets aan doen. (Robert H. Hemphill - 1934)

Analyse

Bovenvermelde 'benchmark' heeft onze aandacht getrokken en tot diepgaander onderzoek geïnspireerd, na veel wikken en wegen kunnen we het citaat bevestigen in die zin dat we inderdaad kunnen spreken over een 'tragische absurditeit'. De term 'tragisch absurd' laat een arbitrair oordeel vermoeden, dat is het allerminst. We nodigen uit om de strikt empirische argumentatie te volgen om vervolgens uw eigen oordeel te vellen, de bewijsvoering laat niets aan het toeval over wat misschien uw ongeloof mag tarten, net zoals het u emotioneel kan beroeren. De volgende vraag is hoe we hiermee omgaan, het stelt onze maatschappij voor een aantal zwaarwichtige keuzes. Een generaliserende oriëntatie geeft alvast richting aan het onderzoek en bijhorend debat, welke garanties hebben we dat onze samenleving niet in elkaar stort zoals het citaat laat vermoeden? En hoe moet een doorbraakproces er dan uit zien? Om ons in de juiste sfeer te brengen, leest u best het eerste topic grondig, het weerspiegelt de essentie waarop we verder bouwen. Voor wie geen interesse toont in allerhande reflecties en/of zich heel wat tijd wil besparen, kan terecht bij het 'interludium', dit is als een tussentijds rapport met als resultaat het 'Reverse Debt System' (RDS). Het RDS is niet het einde van het verhaal maar een 'sleutel' om andere plannen vlot doorgang te laten kennen, het 'schuldencomplex' is immers een balk in het mondiale oog. Het 'oplossen' daarvan brengt ons tot een andere realiteit of paradigma waardoor het herstelproces zich in versneld tempo kan voltrekken. Wees welkom om te participeren.

Afbeelding

(00) naar inhoudsopgave
(01) het schuldencomplex (eerste topic)
In een wereld vol problemen is de moeilijkste taak aandacht krijgen voor oplossingen

Plaats reactie